Over Heel Oost Gelre Beweegt

“Van draagvlak naar bewustzijn naar cultuuromslag”

Onze missie

Sport en bewegen, cultuur en een gezonde leefstijl zijn toegankelijk voor alle inwoners van Oost Gelre, zodat iedereen de kans heeft om gezond te leven, mee te doen in de samenleving én zingeving te ervaren.

Waarom we ons daar hard voor maken?

Zodat alle inwoners van Oost Gelre gezond opgroeien en vitaal oud(er) worden!

Waar we ons zoal mee bezig houden…

  • Er is een duidelijk overzicht van sport en bewegen en cultuur en andere vrijetijdsbestedingen en alle inwoners van Oost Gelre weten deze te vinden.
  • Door middel van structurele communicatie over de voordelen van regelmatig sporten, een passende vrijetijdsbesteding en een gezonde leefstijl willen we de bewustwording en kennis van al onze inwoners over deze thema’s vergroten.
  • We ondersteunen (sport)verenigingen zodat zij in staat zijn om hun leden een veilige, sociale én gezonde omgeving te bieden.
  • Alle inwoners van Oost Gelre kunnen op een laagdrempelige manier terecht met hun (hulp)vragen bij Heel Oost Gelre Beweegt.
  • We leggen verbindingen tussen organisaties, verenigingen en het bedrijfsleven, zodat zij hun krachten bundelen en uiteindelijk samen verder werken aan onze visie: gezond opgroeien en vitaal oud(er) worden in onze gemeente.
  • We zetten concrete acties en maatregelen in gang op de door de gemeenschap gekozen vijf thema’s: voeding, middelengebruik, mentale gezondheid, sport en bewegen en eenzaamheid.

Het Beweeg- en Leefstijlakkoord

Op 23 juni 2021 is het beweeg- en sportakkoord “Heel Oost Gelre Beweegt” ondertekend, met als doel dat iedereen plezier kan hebben in sport en bewegen. Nu, maar ook in de toekomst. Inmiddels is het 2024 en heeft het akkoord zich geëvolueerd tot het Beweeg- en Leefstijlakkoord gezien de vele raakvlakken. Een akkoord van en voor de gemeenschap, dat vertegenwoordigd wordt door een stuurgroep én een team van kartrekkers. Samen maken zij zich er hard voor om alle Oost Gelrenaren in beweging krijgen. Beweging in de breedste zin van het woord: elkaar ontmoeten, beweging naar een gezonde(re) leefstijl, meedoen in de samenleving en natuurlijk letterlijk sporten en bewegen.

De stuurgroep

Bennie Bles

Jacques Janssen

Bauke Brummelaar – Haarlink

Jony van den Mosselaar

Michiel Krabbenborg

Loes Lageschaar

Milou Ottink

Pascal Kamperman

Tonnie Zieverink

Kartrekkers

Justin Stewart

Mentale gezondheid

E-mail: info@at-ease.nl

Loes Lageschaar

Eenzaamheid

Jony van den Mosselaar

Eenzaamheid

Talie Wijlens

Sport & Bewegen

Sanne Tenten

Sport & Bewegen

E-mail: sanne@kei-fit.nl 

Marco te Nijenhuis

Middelengebruik

Anne Klein Nijenhuis

Voeding

Partners

Al ruim 100 partners uit verschillende domeinen, waaronder sport, gezondheid, zorg, onderwijs, het verenigings- en het bedrijfsleven hebben zich aangesloten. Zij ondersteunen onze doelen en bij activiteiten en events werken we met hen samen. Er zijn al vele mooie initiatieven, er is al veel aanbod en er zijn legio ideeën. Heel Oost Gelre Beweegt heeft een faciliterende rol, we brengen partijen samen, ondersteunen en denken mee. Vanuit de verbinding en samenwerking werken we aan een fitter, vitaler en gezonder Oost Gelre. Ook op de lange termijn. Wil jij ook partner worden? Meld je dan aan via onderstaande button.

Contact opnemen

We staan klaar om je vragen en opmerkingen te beantwoorden. Als je ons wilt bereiken, vul dan gerust het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Liever bellen? Dat kan met voorzitter Bennie Bles op 06 – 54 97 00 44.


Scroll naar boven