GLI: Gecombineerde Leefstijlinterventie

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is gericht op het verminderen van (ernstig) overgewicht en het aanleren van een gezonde(re) leefstijl. In dit 24 maanden programma leren deelnemers hoe ze hun leefstijl gezonder kunnen maken en hoe ze dit op de lange termijn kunnen volhouden. Dit gaat met een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gezonde gedragsverandering. 

Voor wie?

Om mee te kunnen doen aan de GLI, is er een verwijzing nodig van de huisarts. Een verwijzing kan worden gegeven wanneer er sprake is van:

– Overgewicht; een BMI tussen de 25 en 30 en een verhoogd risico op een andere aandoening zoals diabetes, artrose, slaapapneu, hart- en vaatziekten.
– Obesitas; een BMI (Body Mass Index) van 30 of hoger.

Momenteel worden in Nederland zeven erkende GLI’s vergoed vanuit de basisverzekering. In Oost Gelre worden drie hiervan aangeboden. Ook kent onze gemeente twee beweegprogramma’s die bedoelt zijn voor iedereen die graag fitter wil worden middels bewegen. Hiervoor is dus geen verwijzing nodig. 

Welke interventies zijn er in Oost Gelre?

COOL (COaching Op Leefstijl)

Het COOL-programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma met:
– een intake
– twee individuele gesprekken
– 8 groepsbijeenkomsten
– een eindgesprek

Duur: 24 maanden

Wil jij starten met het COOL-programma?
Neem contact op met Simone Raben van Leefstijl met Simone door te bellen naar 06-23126764 of een mail te sturen naar rabensimone3@gmail.com

SLIMMER

Het SLIMMER-programma bestaat uit: 
– individuele consulten met een diëtist
– iedere week een uur bewegen onder begeleiding van een fysio
– ondersteuning van een leefstijlcoach bij het aanpassen en volhouden van nieuwe gewoonten middels “terugkom”-momenten (individueel en in de groep). 

Duur: 24 maanden

Wil jij starten met het SLIMMER-programma?
Neem contact op met Sjoerd Miggelbrink of Yvet Kranen van Fysio en Oefentherapie Den Papendiek in Groenlo. Dat kan door te bellen naar 0544-462492 of een mail te sturen naar info@fysiodenpapendiek.nl.

X-Fittt GLI

X-Fittt GLI wordt aangeboden vanuit een sportschool. Extra interessant dus als je al lid bent óf graag lid wil worden van een sportschool of beweegcentrum. Dit is overigens geen vereiste. In Oost-Gelre wordt de individuele variant van X-Fittt GLi aangeboden. Dit betekent dat de coaching 1-op-1 is. Je sport onder begeleiding van iemand van de sportschool en voor de rest word je begeleid door een leefstijlcoach.

Wil jij starten met X-Fittt GLI?
Neem dan contact op met Josh Dusseldorp van Bewegingscentrum Aquafit of Melanie Spieker van Gelre Leefstijl.

Aquafit: 
0544 – 37 52 89 
info@aquafitbewegingscentrum.nl

Gelre Leefstijl:
0544 – 37 52 69
info@gelreleefstijl.nl

Meer weten?

Vind je het lastig om een keuze te maken of heb je geen idee waar te beginnen? Neem dan contact op met onze Gezondheidsmakelaar Loes Lageschaar. Zij is hét aanspreekpunt GLI, voor zowel professionals als inwoners binnen onze gemeente. Laat je gegevens hieronder achter én dan neemt Loes zo snel mogelijk contact met je op. 


Niet op zoek naar een GLI, maar wel fit worden?

Move2bFit

Dat kan onder andere met Move2bFit, een beweegprogramma dat wordt aangeboden door Centrum in Beweging en Zwembad ’t Meekenesch. Dit is een programma voor mensen die graag fitter willen worden, maar fysiek beperkt zijn. Het anderhalf jaar durend programma laat bewegen (opnieuw) onderdeel worden van je leven. Er wordt twee maal in de week in groepsverband bewogen. Het resultaat? Een betere conditie én plezier in bewegen! Je betaalt hiervoor een eigen bijdrage, het overige deel wordt vergoed.

Wil je meer weten over Move2bFit of deelnemen? 
Neem dan contact op met Leonie Otten of Remco Veldhuis via: info@centruminbeweging.nl of 0544-375045.

NIEUW: 't Sportuurtje van Oost Gelre

Op verzoek van oud GLI-deelnemers is er in 2023 een beweeguur opgestart. Hun wens? Sporten in een kleine groep, met een gezamelijk doel: werken aan een gezondere leefstijl waar bewegen onderdeel van uitmaakt. 

Wegens groot succes is ’t Sportuurtje al meerdere keren verlengd. Iedere woensdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur komt er een groep fanatieke Oost Gelrenaren in beweging in het Wentholtpark in Lichtenvoorde. Een uurtje sporten kost slechts 6 euro*. 

Dus, wil jij fitter worden én graag sporten in een kleine groep van maximaal 10 personen? Kom vrijblijvend en gratis ontdekken of ’t Sportuurtje van Oost Gelre iets voor jou is. Aanmelden is niet nodig. Wil je graag eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze gezondheidsmakelaar.  

“Iedereen doet voor zichzelf mee, maar doordat de groep zo hecht is motiveren ze elkaar ook”, aldus de trainer!

*De proefles is gratis, daarna gaat de betaling per kwartaal. 

Scroll naar boven