25 mei 2024 - Dé Anytime Fitness Sportkantine van Oost Gelre

Een gezellige en sportieve avond met volop aandacht voor sport, sport gerelateerde onderwerpen én De Sportverkiezing Oost Gelre ’23!

De Sportkantine staat in het teken van ontmoeten, verbinden en van elkaar leren en is bedoeld voor sporters, sportliefhebbers en vrijwilligers van sportverenigingen.

Na het succes van de allereerste editie afgelopen 12 mei 2023, is de organisatie momenteel druk bezig met de voorbereidingen om er op zaterdag 25 mei 2024 net zo’n geslaagde avond van te maken.

Op het programma staat wederom een panel van topsporters en muziek van The Scrolling Phones. Niemand minder dan MAARTEN VAN DER WEIJDEN is gastspreker op deze sportieve avond. 

Inloop: 19.00 uur
Start programma: 19.30 uur
De Mattelier in Groenlo, Mattelierstraat 19
Entree is gratis!

Bekijk verder op deze pagina de genomineerden voor de Sportverkiezing ’23. 

Jij komt toch ook?

Meld je hieronder aan voor deze gezellige sportieve avond die in het teken staat van ontmoeten, verbinden en van elkaar leren!

GENOMINEERDEN SPORTVERKIEZING '23

Sporter van het jaar '23

Björn Demkes (47) begon al op jonge leeftijd met atletiek. Vanwege verschillende blessures, schafte hij op een gegeven moment een racefiets aan om toch fit te blijven. De stap naar triatlons werd toen gemaakt. Eerst korte afstanden, later volgde halve triatlons en in 2023 deed hij mee aan het EK: de hele triatlon in Almere. Het doel was om de finish te halen, maar hij werd maar liefst derde. Zijn volgende missie? Het WK Ironman in Hawaiï.

Boris Blanken (23) werd tweede op het NK Motorcross inde 250CC klasse. Naast zijn deelname aan het NK, reed hij ook mee op geselecteerde Grand Prix wedstrijden in de MX2 klasse. Hier haalde hij als eerste Achterhoeker in 40 jaar tijd punten. Dit is qua niveau te vergelijken met de formule 1. Dit alles heeft hem gemotiveerd om het nog hoger op te zoeken: hetzelfde bereiken in de MX1 (450CC). Als je in deze klasse punten kunt scoren, dan behoor je tot de absolute top in de motorsport.

Vivian Sevenich (31) speelt al haar hele leven waterpolo. Op haar 15e maakte ze de overstap van ZPC Livo naar de Nederlandse Eredivisie, Oranje en buitenlandse clubs. Momenteel speelt ze haar vierde seizoen bij CN Mataró in Spanje; ze werden tweede in de Champions Leageu en LaLiga en wonnen de Copa Catalunya. Met het Nederlands team werd ze afgelopen seizoen 2e in de World Cup, maar het absolute hoogtepunt was natuurlijk het WK in Japan. Hier werden ze WERELDKAMPIOEN. Het volgende doel? Een olympische medaille halen in Parijs.

WhatsApp Image 2024-04-11 at 17.22.33 (1)

Sophie te Brake (21) voetbalt met veel plezier bij FC Twente Vrouwen, waar ze afgelopen seizoen de Supercup, KNVB Beker en Eredivisie Cup mee won. Naast deze teamprestaties maakte ze ook haar debuut voor het Nederlands Elftal onder de 23. Super prestaties, maar als het aan Sophie ligt, dan is ze nog lang niet klaar. Ze hoopt in de toekomst de stap te maken richting een mooie club in het buiteland en uit te mogen komen voor het Nederlands Elftal. 

Sporttalent van het jaar '23

PHOTO-2024-03-13-19-15-17

Brin Gelinck (12) turnt sinds juli 2023 volledig bij de Hazenkamp Gymsport in Nijmegen. Ze traint zo’n 28 uur per week, gaat in Nijmegen naar school en slaapt 2 nachten per week in een gastgezin. Ze heeft zich weten te plaatsen voor de meerkamp finale en individuele toestelfinale balk en brug op het NK Turnen in Ahoy dat op 22 en 23 juni plaatsvindt. Haar uiteindelijke doel is het EK en WK Turnen behalen. 

DEZE PHOTO-2024-03-30-20-19-19 3

Jente Slutter (12) handbalt bij de HV Grol en traint daarnaast twee keer in de week in Raalte bij handbalschool Salland (HSS). Deze trainingen zijn vooral gericht op techniek, om individueel beter te worden. Met haar team is ze afgelopen jaar tweede geworden in de poule. Ze hebben alleen verloren van een jongensteam uit Doetinchem. Haar doel? Zo hoog mogelijk eindigen en zichzelf zoveel mogelijk ontwikkelen op handbalgebied. Met als ultieme droom: spelen bij TeamNL.

Julian Peszynski (17) doet al sinds 2014 Karate bij Mu-Chin Groenlo onder leiding van Sensei Mike te Brake en Sensei Bart Overkamp. Sinds afgelopen jaar maakt hij onderdeel uit van de Nederlandse selectie, die onder leiding staat van Sensei Dominic Monasso en Sensei Andre van Wezel. In 2023 werd hij eerste op het Open Nederlands Kampioenschap jongens 16/17 (70 kg), 2e tijdens de Antwerp Diamondcup en 8e op het Kyokushin Karate Wereldkampioenschap. Zijn sportieve ambities? De zwarte band halen in Kyokushin Karate en zijn passie doorgeven aan andere kinderen.

Sportteam van het jaar '23

DEZE PHOTO-2024-04-05-00-37-41 5

Het eerste team van Voltige Vereniging Lichtenvoorde bestaat uit paard Chef, voltigeurs Merel Hettema, Iris Kolkman, Eva Koster, Janine te Vruchte, Elissa Hanna, Nina van Lier, Suze Reukers en longeur Joyce Roemaat. Zij vormen al jaren een hecht, gezellig en hardwerkend team. En dat werpt zijn vruchten af. Afgelopen jaar werden zij Nederlands kampioen. Komend jaar gaan ze ook deelnemen aan Internationale Wedstrijden.

smallDSC07161

Team Run-Archery Switbertus heeft in 2023 mooie prestaties neergezet in de team estafette. Zowel het eerste als het tweede team van Switbertus stonden op het podium in het Brabantse Berkel Enschot. Het eerst team werd derde tijdens het Open Nederlands Kampioenschap en pakte de eerste plek in het Duitse Werder. Het jaar werd afgesloten met de 5e plek in de Europa Cup in Tsjechië.

Als herbstmeister de winterstop in, maar belabberd de winterstop uit. Grol 1 behaalde in 6 wedstrijden slechts 3 punten. Ze wisten zich te herpakken. Een reeks van 8 overwinningen heeft het team uiteindelijk naar de titel geleid. 29 mei was een historische dag. Grol promoveerde naar de 1e klasse via een kampioenschap. Dat was nog nooit eerder gebeurd. Een kampioenschap van het collectief: spelers en staf hebben op een geweldige manier samengewerkt. Dat samen met enorm veel plezier maken leverde het team deze welverdiende titel op.

Sportteam van het jaar '23

In 2023 mocht Grol-Longa G1 na een promotie uitkomen in de tweede klasse. In deze klasse gingen ze “gewoon” door waar ze waren gebleven: goed, aanvallend en enthousiast voetbal spelen. Dit leidde het team rechtstreeks naar het kampioenschap. Een geweldige prestatie van een team vol gemotiveerde spelers. Allemaal hebben ze ontzettend veel plezier in het spel en in het team. De opkomst bij trainingen is gigantisch en als iemand een keer niet mee kan doen omdat er genoeg spelers zijn, dan proberen ze altijd te komen om hun team aan te moedigen.

De hoofdsponsor aan het woord...

“Als hoofdsponsor van Dé Sportkantine van Oost Gelre willen we graag ons steentje bijdragen aan de sportieve ontwikkeling van de verenigingen en hun sporters in Oost Gelre. De Sportkantine staat in het teken van ontmoeten, verbinden en van elkaar leren en is bedoeld voor sporters, sportliefhebbers en vrijwilligers van sportverenigingen. In het kader van verbinden en leren hebben we een artikel [AnytimeFitness-performance-coaching] geschreven over de invloed van fitness performance coaching in de amateursport en hoe Anytime Fitness Groenlo de verenigingen en hun sporters daarbij kan helpen.” Interesse in performance coaching? Neem dan rechtstreeks contact op met Vincent te Brake

Scroll naar boven