Orzo met prei, soja & mozzarella
Boodschappenlijst (4 personen)
- 300 g volkoren orzo
- 2 stuks prei
- 2 el olijfolie
- 2 el sojasaus zonder toegevoegd zout
- 200 g verse spinazie
- 500 g tuinerwtjes
- 4 el citroensap
- 1 stuk mozzarella light
- 80 gram geraspte kaas (30+)
Voedingswaarde per portie
Energie – 600 kcal
Koolhydraten – 65 gram
Vezels – 16,2 gram
Eiwitten – 30 gram
Vet – 21 gram
Verzadigd vet – 9,6 gram
Energie – 600 kcal
Koolhydraten – 65 gram
Vezels – 16,2 gram
Eiwitten – 30 gram
Vet – 21 gram
Verzadigd vet – 9,6 gram
Zout – 0,9 gram
Boodschappen binnen? Aan de slag!
Bereidingstijd: 30 minuten
- Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje van het gekookte water voordat je de orzo afgiet.
- Was de prei en snijd in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een pan, voeg de sojasaus toe en meng het goed door elkaar.
- Doe de gewassen prei in de pan en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de verse spinazie en tuinerwtjes toe en bak dit een paar minuten mee – totdat de spinazie is geslonken.
- Voeg vervolgens het pastawater, 2/3 van de geraspte kaas, citroensap en de gekookte orzo toe. Breng eventueel op smaak met peper en laat het geheel een paar minuten op middelhoog vuur staan terwijl je goed blijft roeren.
- Serveer de orzo met stukjes mozzarella en de overgebleven geraspte kaas.
Tip! Je kunt aan dit gerecht allerlei groenten toevoegen. Ideaal om ‘restjes’ op te maken dus. Eet smakelijk!
Extra weetje...
- Er is gekozen voor 30+ kaas en mozzarella light. Deze soorten bevatten minder vetten, voornamelijk de verzadigde vetten. Verzadigde vetten in de voeding verhogen het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten.
