Kipspiesjes met gepofte aardappel
Boodschappenlijst (4 personen)
- 400 gram kipfilet
- 4 teentjes knoflook
- 4 theelepels gemberpoeder
- 4 theelepels ras el hanout
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- 1 kg zoete aardappel
- 450 gram diepvriestuinerwten
- 2 komkommers
- 200 gram Griekse yoghurt 0% vet
- 4 tl dille
- 200 gram ijsbergsla
- 100 gram cottage cheese
- 2 tl peterselie
Voedingswaarde per portie:
Energie – 589 kcal
Vet – 14,4 gram
Waarvan verzadigd vet – 3,2 gram
Eiwit – 39,5 gram
Koolhydraten – 68,6 gram
Vezels: 12,8 gram
Zout: 0,75 gram
Boodschappen binnen? Aan de slag!
Bereidingstijd: 30 minuten (exclusief marineren en oventijd)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3×3 cm. Meng met 2 geperste knoflooktenen, gemberpoeder, ras el hanout, olijfolie en peper. Laat bij voorkeur 2 uur marineren in de koelkast.
- Was de zoete aardappel, halveer en pak in aluminiumfolie. Pof ca. 60 minuten in de oven (controleer met een satéprikker of ze gaar zijn).
- Kook de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Meng de resterende 2 geperste knoflooktenen met de Griekse yoghurt, dille en peper. Voeg hier de tuinerwten, komkommer en ijsbergsla aan toe en roer door elkaar.
- Rijg de kipblokjes aan satéprikkers en bak ze in een koekenpan in 7 tot 10 minuten goudbruin en gaar. Meng ondertussen de cottage cheese met de peterselie.
- Haal de aardappels uit het folie en vul ze met het cottage cheese mengsel.
- Serveer de kipspiesjes, aardappel en salade op een bord!
Geen tijd om te marineren?
Bak de kipspiesjes aan en giet dan de marinade erbij. De smaak trekt minder in, maar de buitenkant wordt alsnog heerlijk gekruid.
