Bavette met vergeten groenten
Boodschappenlijst (4 personen)
- 600-800 gram krieltjes
- 500 gram bavette
- 250 gram champignons
- 3 pastinaken
- 2 schorseneren
- 2 winterpenen
- 1 koolraap
- 4 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 el vloeibare boter
- 2 tl tijm
Voedingswaarde per portie
Energie – 633 kcal
Vet – 23,8 gram
Waarvan verzadigd vet – 3,6 gram
Eiwit – 37,5 gram
Koolhydraten – 60 gram
Vezels – 14,3 gram
Zout: 0,47 grame:
Boodschappen binnen? Aan de slag!
Bereidingstijd: ca. 25 minuten (exclusief oventijd)
- Haal de bavette 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil en snijd schorseneren, pastinaak, winterpeen en koolraap in stukken (ca. 5 cm, koolraap in plakken van 1 cm).
- Meng de groenten met 2 geperste knoflooktenen, 2 el olijfolie en peper. Spreid uit in een ovenschaal en rooster 20 tot 30 minuten.
- Bak de krieltjes tegelijk in een andere ovenschaal, ca. 20 minuten.
- Bestrooi de bavette met peper. Verhit boter in een koekenpan en schroei het vlees 30 seconden per kant dicht. Zet het vuur lager en bak nog 10 tot 12 minuten (medium), regelmatig keren.
- Haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
- Bak intussen de champignons in 1 el olijfolie ca. 5 minuten. Voeg 2 geperste knoflooktenen en tijm toe en bak nog 1 minuut.
- Snijd de bavette in dunne plakjes, leg op een schaal en verdeel de paddenstoelen erover.
- Serveer het vlees met de geroosterde groenten en krieltjes op een bord.
Tips
Vervang de champignons door een paddenstoelenmix.
Vervang de krieltjes door verse (zoete) aardappelfriet. Snijd deze zelf, of kies voor een voorgesneden zak uit het koelschap. Bereid deze ook in de oven.
Breng de krieltjes voordat ze de oven in gaan nog op smaak met rozemarijn.
