Vroeg beginnen is vroeg winnen!

Vroeg beginnen is vroeg winnen!

Hoe kun je kinderen zoveel mogelijk laten bewegen? Bewegen en niet lang stilzitten is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van jonge kinderen, maar ook voor hun ontwikkeling. Rebecca Beck legt in Vakblad Vroeg uit waarom het zo belangrijk is dit al op jonge leeftijd te stimuleren én hoe professionals dit voor elkaar kunnen krijgen!

Waarom is dit zo belangrijk?

Met regelmaat bewegen is goed voor gezonde botten, fitheid én de motorische ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Daarnaast is bewezen dat goede basisvaardigheden leiden tot meer plezier in sporten op latere leeftijd.

Maar hoeveel moeten ze dan bewegen?

Kinderen tussen 1 en 3 jaar zouden minimaal 3 uur per dag moeten bewegen. Klinkt veel hè? Maar kinderen vinden bewegen vaak van nature al leuk om te doen én zijn echte ontdekkingsreizigers. Dit doen ze vaak door te bewegen. De gezondheidsraad waarschuwt om kinderen niet langer dan 60 minuten achter elkaar te beperken in hun bewegingsvrijheid. Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

Tips?

Kies voor eenvoud én activiteiten waar je jezelf prettig bij voelt. Als het gaat om bewegen, kun je niet creatief genoeg zijn. Bewegen is iets leuks en meestal gaat het vanzelf. Lees er meer over in dit artikel!

 

Ook interessant...

Scroll naar boven