Lekker weer bij eerste Basketbal clinics!

Lekker weer bij eerste Basketbal clinics!

Van 1 oktober 2022 tot en met 31 oktober jl. konden er sport- en beweeginitiatieven ingediend worden. Per initiatief was een maximale subsidie van € 2.000 beschikbaar. De voorwaarde? Het initiatief moest bijdragen aan de uitvoering van het lokaal beweeg- en sportakkoord Heel Oost Gelre Beweegt.

Ook de stichting NBA (Noaberschap Basketbal Achterhoek) deed een aanvraag met als doel voor de middellange termijn: het oprichten van een basketbalvereniging in Oost Gelre. Eén van de weinige sporten waar je hier nog geen vereniging van kunt vinden. Een mooi initiatief dus van Florian Huiskamp! De subsidie is gebruikt om gratis basketbal clinics te geven en zo de basketbalvaardigheid van kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar te ontwikkelen.  

De clinics zijn een succes!

Gemiddeld doen er 10 kinderen van 11 of 12 jaar mee. Vanaf april wordt er buiten gespeeld op het basketbalveld aan de Grofsmid in Groenlo. De kinderen die meer dan 5 keer komen bij de clinic krijgen een basketbal voor buiten om te stimuleren dat ze naar het basketbalveldje komen. In eerste instantie is dit met mijn begeleiding, maar de ambitie is dat de kinderen zelfstandig gebruik gaan maken van het sportveld om te gaan basketballen!

Bekijk hier het complete overzicht van initiatieven aan wie een subsidie is toegekend.

Ook interessant...

Scroll naar boven