BMV Mariënvelde bestaat 5 jaar!

BMV Mariënvelde bestaat 5 jaar!

Van 1 oktober 2022 tot en met 31 oktober jl. konden er sport- en beweeginitiatieven ingediend worden. Per initiatief was een maximale subsidie van € 2.000 beschikbaar. De voorwaarde? Het initiatief moest bijdragen aan de uitvoering van het lokaal beweeg- en sportakkoord Heel Oost Gelre Beweegt.

Ook BMV (Brede Maatschappelijke Voorziening) in Mariënvelde diende een aanvraag in, en wel voor lustrum activiteiten ter ere van hun 5-jarige bestaan. We konden natuurlijk niet anders dan de subsidie toekennen aan deze mooie plek met grote maatschappelijke functie.

De BMV bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door het gebouw ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Een BMV is noodzakelijk om de sociale samenhang, maatschappelijke en sociale participatie te kunnen waarborgen. Er is geen voorziening met hetzelfde draagvlak. Oud, jong, licht verstandelijk beperkt, lichamelijk beperkt, zorg, welzijn, vrijwilligers en professionals bij elkaar maakt het tot iets unieks.

Bekijk hier het complete overzicht van initiatieven aan wie een subsidie is toegekend.

Ook interessant...

Scroll naar boven