Mexicaanse Ovenschotel

Boodschappenlijst (4 personen)

  • 1 stuk rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g mager rundergehakt
  • 6 stuk tomaten
  • 2 stuks rode paprika
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 300 g maïskorrels
  • 25 g Santa Maria Taco Kruidenmix (geen zout toegevoegd!)
  • 50 g geraspte 30+ kaas

Voedingswaarde per portie
Energie – 417 kcal
Koolhydraten – 22 gram
Vezels – 11 gram
Eiwitten – 30 gram
Vet – 20 gram
Verzadigd vet – 7,4 gram
Zout – 0,6 gram

Boodschappen binnen? Aan de slag!

Bereidingstijd: 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige pan en fruit hierin de ui voor 3 minuten.
  4. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak 5 minuten mee.
  5. Snijd ondertussen de tomaten en paprika in blokjes en de bloemkool in roosjes.
  6. Voeg dit samen met de maïskorrels en taco kruidenmix toe aan de pan en roer het geheel goed door.
  7. Besprenkel met de geraspte kaas en schuif de pan voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk! 

Wist je dat...

  • Er in de meeste kant-en-klare kruidenmixen vaak veel zout en andere onnodige toevoegingen zit. Probeer daarom altijd te kiezen voor kruidenmixen zonder toegevoegd zout. Ook kun je gemakkelijk zelf een mix maken van verse kruiden, zoals bieslook, peterselie, basilicum, selderij, dille en rozemarijn.
  • Je alle groente kunt toevoegen die jij lekker vindt. Variëren met groente is erg belangrijk, elke groente bevat weer net andere vitaminen en mineralen. De richtlijn is minimaal 250 gram groenten per dag.

Extra tips...

  • In 30+ kaas zit minder verzadigd vet dan in 48+ kaas. Veel verzadigd vet in je voeding verhoogt je cholesterol en dat verhoogt weer het risico op hart- en vaatziekten.
Scroll naar boven