Andijvie Stamppot

Boodschappenlijst (4 personen)

· 300 g scharrelkipfilet
· 1 kg aardappelen
· 2 rode paprika’s
· 8 zoetzure augurken
· 75 g ongebrande walnoten
· 600 g gesneden andijvie
· 1 bosui
· 2 uien
· stamppot kruiden (Euroma) Let op! zonder toegevoegd zout
· 2 eieren
· 100 ml halfvolle melk
· 50 g margarine
· 1 el olijfolie

Voedingswaarde per portie
Energie – 537 kcal
Koolhydraten – 55 gram
Vezels – 11 gram
Eiwitten – 33 gram
Vet – 18 gram
Verzadigd vet – 3,1 gram
Zout – 0,7 gram

Boodschappen binnen? Aan de slag!

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Schil en halveer de aardappelen. Kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Doe de olijfolie in een pan en bak de kipfilet op hoog vuur goudbruin.
  3. Snij de rode paprika’s en zoetzure augurken in blokjes van circa 2 cm en de bosui in fijne ringen.
  4. Hak de walnoten grof en kook de eieren 5 tot 7 minuten.
  5. Giet de aardappelen af en voeg de stamppot kruiden, de margarine en melk toe en stamp tot een gladde puree.
  6. Doe de andijvie (hand voor hand) bij de puree en roer door.
  7. Voeg daarna de kip, paprika, augurk en bosui toe en meng alles door elkaar.
  8. Pel en halveer de eieren. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met een half ei en de grof gehakte walnoten.

Wist je dat...

  • Er in de meeste kant-en-klare kruidenmixen vaak veel zout en andere onnodige toevoegingen zit. Probeer daarom altijd te kiezen voor kruidenmixen zonder toegevoegd zout. Ook kun je gemakkelijk zelf een mix maken van verse kruiden, zoals bieslook, peterselie, basilicum, selderij, dille en rozemarijn.
  • Je de stamppot heel makkelijk vegetarisch kunt maken door in plaats van kipfilet vegetarische kipstukjes (ongekruid) toe te voegen. 

Extra tips...

  • Wil je de stamppot graag iets romiger? Maak dan gebruik van volle melk in plaats van halfvolle. Hou er wel rekening mee dat volle melk meer verzadigde vetten bevat. Deze kunnen het LDL-cholesterol in het bloed verhogen. Bij een (te) hoog LDL-cholesterol heb je meer kans op vernauwingen in je slagaders
Scroll naar boven