De allerleukste activiteit die er is!

De allerleukste activiteit die er is!

Buitenspelen is niet alleen cruciaal voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen, het is ook nog eens de allerleukste activiteit die er is. Kinderen brengen na school vaak ook (veel) tijd door op de BSO. Dit is dus één van dé plekken om buitenspelen te stimuleren! Om die reden heeft het Kenniscentrum Sport & Bewegen een handige toolkit opgesteld: “Buitenspelen op de BSO”. Hiermee kun je als pedagogisch medewerker direct aan de slag om kinderen met meer plezier buiten te laten spelen!

Wat je er precies in kunt vinden?

Wat niet? De toolkit bestaat uit inzichten, praktische tips en ideeën om het buitenspelen op jouw BSO te stimuleren. Zo is het bijvoorbeeld handig om eerst in kaart te brengen hoe het buitenspelen bij jou op de bso gaat. Daarnaast bevat de toolkit een tipsheet met feiten en cijfers rondom buitenspelen,  je moet natuurlijk wel weten waar je het over hebt. Tot slot vind je er ook leuke buitenspeelspelletjes die je direct kunt toepassen.

Die wil ik hebben

De toolkit vraag je gemakkelijk aan de op de website van Kenniscentrum Sport en Bewegen. Je hoeft alleen wat gegevens achter te laten en dan kun je hem daarna direct downloaden.

Buitenspelen maar!

Ook interessant...

Scroll naar boven