Pasta met ansjovis & tuinbonen
Boodschappenlijst (4 personen)
• 400 g ongekookte volkoren fusilli
• 2 tl olijfolie
• 2 tenen knoflook
• 150 g ansjovis in olijfolie
• 1 rode peper
• 2 snufjes peper zwart
• halve citroen
• 1 tl peterselie vers
• 400 g diepvries tuinbonen
• 1 prei
• 1 broccoli
• 4 handjes rucola
Boodschappen binnen? Aan de slag!
Bereidingstijd: 20 minuten
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper, ansjovis, prei en broccoli in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ansjovis, rode peper en knoflook 3 minuten op laag vuur.
- Doe de tuinbonen, prei en broccoli erbij en bak nog eens 4 minuten op iets hoger vuur.
- Hak ondertussen de peterselie fijn, rasp de citroen en pers het sap eruit. Vang dit op in een aparte kom.
- Giet de pasta af en roer door het tuinbonen mengsel.
- Serveer op een bord en garneer met de rucola, peterselie, citroenrasp en -sap. Breng tot slot op smaak met peper.
Wist je dat...
- Volkoren pasta belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines bevat? De vezels zijn o.a. belangrijk voor de stoelgang.
- Je extra groente of vis kunt toevoegen als je koolhydraat arm eet en dus een kleinere portie pasta neemt? Ansjovis in olijfolie meer energie bevat dan ansjovis in water. Wanneer je als doel gewichtsverlies hebt kun je beter kiezen voor de ansjovis in water. Bovendien bevat ansjovis in olijfolie ook meer zout.
Extra tips...
- Liever geen vis of ansjovis? Maak het recept dan met bijvoorbeeld kipfilet. Net zo lekker en voedzaam!