Noedels met gekruide tofu en oosterse groenten
Boodschappenlijst (4 personen)
- 800 gram paksoi (ca. 2 stuks)
- 400 gram tofu
- 300 gram volkoren noedels
- 2 prei
- 2 rode paprika’s
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 5 tl gemberpoeder
Voedingswaarde per portie:
Energie: 481 kcal
Vet: 18 gram
Verzadigd vet: 2,4 gram
Eiwit: 24,4 gram
Koolhydraten: 48 gram
Vezels: 12,4 gram
Zout: 0,43 gram
Boodschappen binnen? Aan de slag!
Bereidingstijd: 20 minuten (exclusief marineren en oventijd)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Pers de knoflook. Was de prei en snijd in ringen. Snijd paksoi en paprika in stukken (houd het witte en groene van de paksoi apart).
- Meng de tofu met knoflook, gemberpoeder, 2 el olijfolie en peper. Laat bij voorkeur 30 minuten marineren.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier, verdeel de tofu erover en bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking.
- Verhit 2 el olijfolie in een wok. Bak paprika en prei 3 minuten, voeg het witte deel van de paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
- Giet de noedels af en schep door de groenten. Bak het groene paksoigedeelte kort mee. Meng als laatste de tofu erdoor.
- Serveer de noedels met tofu en groenten op een bord.
Liever vlees?
Vervang de tofu door 400 gram kipfilet en volg verder hetzelfde recept.
